we-are-going-west.reismee.nl

Bye bye San Francisco....

Bye bye San Francisco.... Hello Lake Tahoe!                                  woe.8 sept.2010

De ochtend begon al goed met een grandioos ontbijtje! ;-) Dit keer hadden we scrambled eggs en een hamburger als ontbijt met die 'overheerlijke' Amerikaanse koffie! Begeleidt door een banaan, jus d'órange, wat boterhammen, yogurt Zo zie je, je veramerikaanst al snel! Hahaha!

Dat de auto was ingeladen, en we vertrekken wilden, zag Stella ineens iets onder haar ruitenwisser zitten! ......je raadt het al! Een bon van $55,- omdat ze de auto niet had verplaatst voor de straatveegwagen kwam! Wij op hoge poten naar de receptie, waar we net nog uitgecheckt hadden! Wat bleek, de heren van de parkeerwacht, kijken niet verder dan hun neus lang is. Dat hadden ze al zóooooo vaak meegemaakt! Ze maakten een kopie van de gehandicapten parkeerkaart (GPK) en zeiden 'dat het o.k. was als we de bon samen met de kopie van de GPK opstuurden naar de police-department!' Wij opgelucht uiteindelijk vertrokken, met 'Bea' aan het woord!

De lucht was grijs bewolkt met een koude wind dat we wegreden uit San Francisco. Het ging me echt wel aan m'n hart, dat we deze stad waarschijnlijk nooit meer zouden terug zien. Dat we 1x de Bay-Bridge over waren, veranderde het landschap naar mate we verder kwamen, zo ook het weer! Het landschap veranderde van dor gras naar groene wouden, en prachtige rotswanden en woest stromende riviertjes. De zon brak door!

Onderweg bij een sportzaak die uitsluitend Reebok verkocht, een paar fijne schoenen gekocht, en het fijnste was; ....dat het 2e paar voor de halve prijs was! ;-) We zagen erna een restaunt naast Mac Donalds en dachten; 'laten we nu eens 1x niet naar Mac Donalds gaan', dus gingen we naar dat andere eethuis.... Erna weer verder getuft. De bossen werden echt wouden en schiiterende plaatjes geschoten! Nou....de koffie was van de dag ervoor..... Stella vroeg om een Ice Tea en kreeg dat ook letterlijk! Ouwe kouwe thee met 20 ijsklonten!!! Terrible! We zijn na betalen toch maar naar Mac Donald vertrokken! Wat we hadden? Euh....'n smoothie, een cheese burger en frietjes! Enne ja, ik groei al weer lekker dicht! ;-)

Aangekomen bij Lake Tahoe, zijn we eerst een aantal keer verkeerd gereden. We konden het niet vinden.....logisch als blijkt dat je aan de verkeerde kant van het meer rijdt! ;-) Maar na een aantal keer vragen, gelukig spreken we beiden vloeiend Amerikaans, hebben we het hotel gevonden! 17 Etages hoog maar liefst (gelukkig zitten we maar op de 3e, anders worden we zeeziek van het gewiebel bovenin) aan het meer. Dat we met de lift naar boven gingen, stond erop dat je geen Snowboards mee naar binnen mocht nemen! 'Huh?' dachten we. Wat blijkt, Lake Tahoe is éen groot ski-resort! Weten wij veel! ;-) Onderin het hotel een casino! En we waren nog niet eens in Vegas! Boven op de kamer gearriveerd bleek het een mega grote kamer te zijn.... luxe op het 1e gezicht, later bleek dat er waarschijnlijk niet eens gestoft en gezogen was! En dat was vóórdat wij gegeten hadden! Stella ging erna beneden koffie halen. Ze bestelde een espresso en cappucino, de espresso omdat de Amerikaanse koffie zo slap is.... Ze rekende af, pakte de bekertjes op en dacht toen; 'wat is dat ene bekertje toch licht!' Maar aangezien ze hier altijd dekseltjes op de koffie doen was de inhoud niet zichtbaar...... Dus boven gekomen, kreeg ik m'n espresso en trok het dekseltje eraf, en tot m'n grote verbazing zag ik dat er net 2 cm aan koffie in zat!!!! Nou lekker dan! En Stella zat heerlijk aan de cappucino! ;-) Erna nog even naar benee gegaan naar het casino, en bij de bar nog een Mai Tai gedronken! Nu op bed met landkaart de route door Yosemitie Park naar Fresna voor morgen bekeken, en ondertussen dit aan het typen, zodat dit morgen bij de koffie at Starbucks weer on line kan, tesaam met wat leuke/ mooie plaatjes!
Weltrusten!

4 reacties

petra schrijft:

Yosemity is ge-wel-dig! Heel veel plezier!

Roger schrijft:

Yosemity is inderdaad super! Gaan jullie over de Tioga pass ? Da's een hele mooie route naar Yosemity..

susan schrijft:

hoi hoi
mooi verhaal
Nieuwe carriere voor je weggelegd?
mooie plaatjes Erg indrukwekkend
xxxx

Mim schrijft:

Het ziet echt heel gaaf uit allemaal. Jammer van het eten, maar dat is volgens mij inderdaad altijd al zo geweest. Ik kan me dat gevoel van afscheid van zo'n indrukwekkende stad wel voorstellen, maar in menig films kan je nu zeggen dat je er geweest bent en dingen herkennen!
XXXMim

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Going Home....Sweet Home

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: